Dreptul administrativ

Dreptul administrativ

Dreptul administrativ este o ramură a dreptului public al cărei scop principal este de a se asigura că puterea publică este exercitată în limitele stabilite de lege, protejând astfel cetățenii împotriva abuzului de putere, sau după caz, a lipsei de acțiune a instituțiilor statului.

Legea administrativă națională există pentru a asigura respectarea întocmai a obligațiilor legale ale instituțiilor publice din România, în timp ce drepturile și interesele corespunzătoare ale cetățenilor sunt protejate în mod corespunzător.

Având în vedere numărul mare de acte normative care au intrat în vigoare în ultimele decenii și că în România reglementările legislative se pot modifica intempestiv, au apărut diverse situații conflictuale, care au transformat acest domeniu într-unul foarte activ și necesar pentru asigurarea echilibrului juridic.

Un avocat specializat în drept administrativ vă poate asigura de faptul că dvs. sau afacerea dvs. respectați cele mai noi reglementări în materie.

De asemenea, un avocat specializat în drept administrativ și contencios administrativ vă poate sfătui atunci cand considerați că dumneavoastră sau afacerea dvs. ați fost tratați nedrept de o instituție publică din România și totodată vă poate asista și reprezenta în instanță în acest sens.

Avocații de la Harosa și Asociații au cunoștințe solide în vastul domeniu al dreptului administrativ, participând activ într-o multitudine de litigii de contencios administrativ, cu rezultate notabile.

EnglishRomanian