Dreptul asigurărilor

Dreptul asigurărilor

Domeniul asigurărilor reprezintă un domeniu important atât pentru persoanele fizice, cât și pentru sectorul comercial. Acesta include în primul rând reglementarea activității de asigurări, reglementarea conținutului polițelor de asigurare și gestionarea daunelor.

Creșterea comerțului și a mobilității oamenilor în România și în special în zona Cluj-Napoca a venit mână în mână cu extinderea acestui practicii în acest domeniu.

Dreptul asigurărilor este direct legat de evenimente și fenomene externe ce produc prejudicii persoanelor, cererile de despăgubire fiind de regulă urmare a diverselor accidente (ex. accidente de mașină, accidente de muncă etc.), incidente de materie de sănătate, crize financiare / sanitare etc., naționale și internaționale.

Avocatul specializat în dreptul asigurărilor va stabili, de la caz la caz, în ce măsură clientul este sau nu eligibil să primească despăgubiri pentru dauna produsă, în funcție de starea de fapt și de documentele puse la dispoziție de către client.

Avocatul specializat în dreptul asigurătorilor va stânge dovezi dintr-o serie de surse pentru a construi o imagine solidă a ceea ce s-a întâmplat și pentru a-și consilia clientul în consecință.

Avocatul specializat în dreptul asigurărilor de asemenea, negociază și redacteaza polițe de asigurare, oferă consultanță legală în domeniu, (spre exemplu în privitor la obligația de confidețialitate, la obligațiile deținătorului poliței de asigurare de respectare a informațiilor precontractuale etc.) și solicită societăților de asigurare plata despăgubirilor în temeiul polițelor de asigurare valabil încheiate.

EnglishRomanian