Dreptul mediului

Dreptul mediului

Unul dintre crezurile noastre fundamentale este că un mediu înconjurător sănătos este indispensabil unei societăți echitabile și unei economii durabile. De aceea, considerăm că datoria noastră principală față de generațiile viitoare este de a le transmite o planetă locuibilă, prin protejarea frumuseților sale.

Profesioniștii de la Harosa & Asociații beneficiază de o experiență relevantă în domeniul dreptului mediului, filtrată prin implicarea activă în ultimii 16 ani în câteva dintre proiectele importante care au survenit în România postdecembristă. Avocații noștrii au obținut rezultate notabile în îndelungate și complicate bătălii juridice având ca scop respectarea legislației naționale și europene în domeniul dezvoltării unor afaceri care ar fi avut un impact semnificativ asupra mediului înconjurător și asupra comunităților din acele zone.

Putem contabiliza ca succese principale stoparea, după mulți ani de litigii, a două proiecte de minerit a metalelor prețioase folosind tehnica cianurării. Unul dintre proiectele de minerit ținând capul de afiș al dezbaterilor naționale și internaționale privind valoarea arheologică și naturală inestimabilă a localității și sitului minier. Interzicerea construirii unor investiții imobiliare într-o zonă de protecție integrală într-unul dintre parcurile naționale ale țării. Suspendarea exploatării gazelor de șist într-un perimetru neantropizat, demantelarea unei poluante instalații de formaldehidă. Suspendarea și anularea unor autorizații de construire privind înființarea unui Aquapark într-o zonă protejată, și multe altele.

avocat dreptul mediului cluj

Expertiza noastră în domeniu se întinde și la redactarea unor poziții procesuale pentru o comunitate locală într-un dosar de arbitraj internațional în fața Centrului Internațional. Pentru reglementarea diferendelor cu privire la investiții (ICSID) de pe lângă Banca Mondială, Washington, purtat între un investitor și Statul Român.

 

EnglishRomanian