Dr. Liviu Marius Harosa

Dr. Liviu Marius Harosa este Managing Partner în Harosa & Asociații.
Marius este absolvent al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai în promoția 1997 (șef de promoție), al cursurilor de Drept Internațional Privat organizate de Academia Internațională de Drept de la Haga și în prezent are gradul de conferențiar universitar, cadru didactic titular la Departamentul de Drept Privat al Facultății de Drept, UBB, titularul cursurilor de Drept Civil. Drepturile reale principale, Drept canonic, Clinică Juridică precum și al cursului de Studii aprofundate Subsidiaritatea in dreptul privat.
Marius Harosa este doctor în drept civil al Universității Babeș-Bolyai cu mențiunea ”Magna cum laudae”.

Este avocat definitiv din anul 2000 în cadrul Baroului Cluj.

Marius Harosa are o bogată și consolidată pregătire teoretică și practică de peste 23 ani în avocatură, cu o bogată experiență în consultanță juridică și litigii de drept civil, drept comercial, drept bancar, dreptul mediului, drept administrativ, drept fiscal, asigurări, fuziuni și achiziții, real estate, consultanță specifică, drept societar, drept canonic, drept internațional privat și vânzare internațională de mărfuri, dreptul transporturilor, asistență în litigii și arbitraje interne și internaționale, negociere de contracte ( legal due dilligence), în cauze privind malpraxis sau cele referitoare la protecția consumatorilor de clauzele abuzive din contracte.

Prin calitatea de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, dr. Liviu-Marius Harosa a dobândit abilități majore în această procedură, ca avocat susținând cauze în fața Curții Internaționale de Arbitraj (ICC) Paris și fiind implicat în redactarea unor poziții procesuale în dosare de arbitraj internațional în fața Centrului Internațional pentru reglementarea diferendelor cu privire la investiții (ICSID) de pe lângă Banca Mondială, Washington.

Conf. univ. Dr. Liviu-Marius Harosa este laureat al Premiului ”Andrei Rădulescu” acordat de Academia Română, precum și al Premiului ” Andrei Rădulescu” decernat de Uniunea Juriștilor din România.

Marius vorbește fluent franceza și engleza, cunoaște la nivel mediu italiana și spaniola, iar la nivel începător limba germană.

marius.harosa@harosa.ro

EnglishRomanian